tirsdag 20. mai 2008

Tøfler!!
Da multikunstklassen dro på Oppdal-tur, var det tid for ski og aking for den som hadde lyst til det, men multikunstnere har også behov for håndarbeid på langturer på kalde dager som dette. Så da fikk vi som oppgave å lage tøfler, noe som kan komme godt med på kalde vinterdager.

Først var alle å kjøpte garn, og strikkepinner, det så sikkert veldig klokt ut, da alle 15 kom med to nøster garn og ett par strikkepinner til kassen på europris på Oppdal. Med god inspirasjon fra lærer Grethe, vår ekstra Mamma på skolen, som oppmuntrende viste oss tøflene som kan brukes til alt, tilogmed ørene...

For dere som trenger noen småprosjekt i vår, passer tøflene utmerket, og som en forberedelse på en kald vinter.

Kombiner ulike farger og lag striper på strømpene!
De er enkle å strikke, for her går det kun i rette masker.

Start med å legge opp ca 32 masker, strikk på to pinner frem og tilbake, slik at du får 10 riller. fordel så maskene over på 4 pinner. Og strikk rundt på 5 pinner. Du måler selv på beinet når du skal stoppe. her du strikker rundt blir over "rista" på foten.Når du har strikket til ca. tuppen av lilletåa, begynner du å felle.
Felling: fell en maske på begynnelsen av pinne 1. strikk denne ut, fell av en maske i slutten av pinne 2. fell en maske i begynnelsen av pinne 3. fell av en maske i slutten av pinne 4. Så strukker du en omgang rett. Og gjennta fellingen. strikk slik til du har sokken så lang du vil ha den.
Ta til sist de siste maskene og tre tråden igjennom disse, og stram til.For alle dere Harry Potter fans, så har Birgitte laget Griffing-tøfler! Med rød bunnfarge og gul/gull striper, så vil disse varme føttene til mange magiske folk;) Med pigger på kanten rundt så får de den ekstra piffen.

1 kommentar:

ingunn sa...

minna strømme på!